Vastgoed Nieuws

Green Office jaagt op groene ideeën

‘Een universiteit is een trage instelling en dat is maar goed ook’, zei studente Josefine Rook bij de opening van Leiden University Green Office op 27 september in de Hortus botanicus. ‘Duurzaamheid is niet aansluiten bij trends maar structureel verbeteren.’


Bezoek het P.J. Veth-gebouw tijdens Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendagen op 10 en 11 september kunnen bezoekers een kijkje nemen in het P.J. Vethgebouw.  Bouwbedrijf Burgy is verantwoordelijk voor de renovatie van dit historische gebouw. Volgend jaar is de renovatie gereed en neemt de Faculteit Geesteswetenschappen het gebouw in gebruik. Een eerste stap in het Humanities Campus-project.  


Expositie Humanities Campus

De universiteit bouwt aan een nieuwe Humanities Campus. Wat nu nog een verzameling vaak verouderde gebouwen is, zal de komende tien jaar uitgroeien tot een campus met eigentijdse voorzieningen. Ontmoeten, verbinden en samenwerken staan centraal in de ontwikkeling van de campus. Een 24/7-campus waar de internationale gemeenschap van studenten en staf zich thuis voelt. Flexibel van inrichting zodat ingespeeld  kan worden op wensen en eisen van een steeds veranderende omgeving.